Amazon, cel mai mare magazin online din lume, caută angajați în România

Unul dintre depozitele Amazon FOTO: Álvaro Ibáñez/Wikimedia Commons
Unul dintre depozitele Amazon FOTO: Álvaro Ibáñez/Wikimedia Commons

Americanii de la Amazon, cel mai mare magazin online din România, caută să închirieze 10.000 de metri pătrați de birouri în București, o suprafață pentru 1.000 de angajați, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de jurnaliștii de la Zf.ro. Lista de locuri de muncă pe care Amazon le are la concurs în acest moment o găsiți – AICI.

Decizia Amazon de a se extinde în România vine la doar câteva luni după ce a anunțat inaugurarea noului centru de dezvoltare și tehnologie din Iași. În următorii trei ani urmează să creeze aproximativ 400 de locuri de muncă permanente. Amazon are deja în România în jur de 600 de angajați.

În noul sediu vor fi patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services si Digital Imaging, toate fiind implicate in dezvoltarea solutiilor tehnologice si consolidarea operatiunilor de pe site-ul Amazon.

Din 2005 şi până acum, Amazon a investit la nivel local aproximativ 40 de milioane de euro şi a creat 600 de locuri de muncă.

„Este vorba de joburi inovatoare, cu o valoare adăugată mare pentru că vorbim despre recrutarea de ingineri software, cercetători, analişti de date sau dezvoltatori de conţinut.

Acest lucru este o reconfirmare a faptului că România este foarte atractivă pentru companiile de tehnologie datorită specialiştilor IT talentaţi şi a cunoştinţelor bune de limbi străine”, a declarat Claudiu Vrînceanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Amazon anunța atunci că va continua să colaboreze cu universităţile din România. „Vrem să încurajăm următoarea generaţie de superstaruri high-tech din România, prin urmare avem un parteneriat cu şcoli şi universităţi pentru a susţine talentul atât prin sprijin financiar şi moral, cât şi prin oportunităţi de internship.

Sperăm ca acest ajutor din partea noastră sa facă, în timp, diferenţa pentru tinerii care într-o zi vor deveni viitorii lideri în inovaţie”, a adăugat Lucian Vornicu, Managing Director al Centrului de Dezvoltare și Tehnologie Iași.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.