7 lucruri la care trebuie să fii atent când renovezi sau te muți într-o casă nouă

FOTO: Michal Jarmoluk/Pixabay
FOTO: Michal Jarmoluk/Pixabay

Înainte să iei o decizie de a te muta într-un loc nou sau atunci când te apuci să faci lista cu materialele și modificările pe care trebuie să le faci în casă, pentru renovare, trebuie să ai în vedere câteva detalii care sunt extrem de importante pentru confortul tău.

Mai mult, ținând cont de aceste detalii, care unora li se par banale, evitați probleme mult mai grave în viitor.

Atunci când faceți analiza casei sau lista cu ce trebuie să schimbați prin renovare, începeți cu instalația electrică. E extrem de importantă. Interesați-vă cât de bune sunt firele, iar dacă au fost probleme, cel mai bine ar fi să o schimbați.

De asemenea, mare atenție la prize. Ca să scăpați de fire prin toată casa și să evitați să mai dați alte găuri, cel mai bine ar fi să montați prize modulare. Acestea au intrare atât pentru curentul electric, cât și pentru internet sau cablu TV.

De asemenea, cel mai bine ar fi ca în toate locașurile pentru prize și spațiile de legătură între fire să fie montate doze.

Atunci când vreți să cumpărați un apartament sau o casă nu vă uitați doar la cât de spațioasă este, ci și la instalația sanitară. De asemenea, în cazul în care faceți renovare și știți că sunt probleme la robinete sau la alte țevi, ar fi bine să le schimbați. Evitați astfel probleme în viitor care ar putea fi mult mai costisitoare.

Se pot întâmpla chiar inundații de la un banal robinet defect sau de la îmbinările țevilor vechi. Costisitor este și pentru dumneavoastră, însă gândiți-vă, în cazul în care stați la bloc, că ar trebui să le plătiți și vecinilor stricăciunile.

Nu uitați să verificați și instalația pentru încălzire. Analizați cu atenție țevile și caloriferele. De asemenea, fiți atenți și la geamuri, să se închidă etanș. Dacă știți, din anii trecuți, că se produce condens, mai ales iarna, ar fi bine să le schimbați. Altfel, apar costuri mai mari la încălzire.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.