4 stadioane noi în București pentru Euro 2020

Arena Națională. Foto: Mihai Petre, Wikimedia Commons
Arena Națională. Foto: Mihai Petre, Wikimedia Commons

Bucureștiul va avea 4 stadioane noi, după ce arenele din Ghencea, Ștefan cel Mare, Giulești și Arcul de Triumf vor fi reconstruite din temelii, anunță digisport.ro.

România este co-organizatoare a Campionatului European din 2020, turneu final care-și va desfășura patru partide pe Arena Națională.

Însă România este obligată să le asigure condiții excelente echipelor participante, așa că în caietul de sarcini s-a stipulat și nominalizarea a patru stadioane din București care să fie folosite pentru antrenamente.

Florin Sari, manager de proiect pentru Euro 2020 din partea Federației Române de Fotbal, a anunțat la emisiunea de sport „Ora de sport” de la postul 6TV că cele 4 stadioane nu vor fi reparate, ci reconstruite de la zero.

”Sunt proiecte pentru patru stadioane. Este vorba despre Giulești, Dinamo, Ghencea și Arcul de Triumf. Stadioanele vor fi reconstruite de la zero. Vor fi moderne. La Giulești și Arcul de Triumf lucrurile sunt foarte avansate și așteptăm să prindă avânt și cei de la MAI și MApN, proprietarii stadioanelor Dinamo și Ghencea. Vom avea niște construcții noi, de la nivelul pământului. Noi nu punem plombe, se face de la 0. Ne dorim să fie aduse toate la un nivel foarte înalt”, a declarat el.

Pe Arena Naţională se vor disputa 4 întâlniri de la Euro 2020: una în optimile de finală şi alte 3 în grupe.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase stadioane care nu mai sunt

Primul stadion din România cu un copac în teren. Îl vrei la Steaua?

https://greatnews.ro/presa-internationala-coregrafia-trucata-de-la-meciul-stelei-una-dintre-cele-mai-mari-farse-din-istorie/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.