Primul stadion din România cu un copac în teren. Îl vrei la Steaua?

FOTO. Digi24.ro
FOTO. Digi24.ro

Sătenii din Tonciu, comuna Fărăgău, județul Mureș, au un teren de fotbal sintetic. O investiție de 80.000 de lei lăudabilă dacă pe teren nu ar exista și un copac. Reprezentanții primăriei Fărăgău spun că nu au putut să taie stejarul pentru că nu i-au lăsat localnicii și „popa” întrucât îl consideră un reper și un simbol al Tonciului.

Autoritățile mai spun și că n-au avut un alt teren, iar în laterale nu au putut să se extindă, pentru a evita stejarul, întrucât în stânga e un teren privat, iar în dreapta e dispensarul.

Primarul comunei spune că s-a gândit deja la o soluție ca amatorii de fotbal să nu se accidenteze din cauza stejarului. Mai exact, în zilele viitoare vrea să monteze în jurul copacului mai multe „amortizoare” ca un eventual impact cu stejarul să nu fie puternic și se întâmple accidente.

Cei care joacă fotbal spun că nu îi deranjează atât de mult și că au găsit o soluție: de fiecare dată când mingea ajunge în copac se consideră out.

Până la urmă, cei din Tonciu trebuie să fie mulțumiți că nu trăiesc în Africa și că stejarul nu e un baobab, al cărui trunchi poate ajunge la un diametru de peste 6 metri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.