Mesaj agramat transmis de Academia Română chiar de Ziua Limbii Române

ziua limbii române academia română mesaj agramat
Sursa: Adelin Petrișor / Academia Română

Academia Română le-a trimis jurnaliștilor un e-mail ce conținea un mesaj agramat, chiar de Ziua Limbii Române, sărbătorită sâmbătă, 31 august.

Titlul e-mailului prin care jurnaliștii erau invitați la o dezbatere era “Ziu Limbii Romane sarbataorita la Academia Romana”.

Mesajul a fost făcut public de jurnalistul Adelin Petrișor.

„“Ziu Limbii Romane sarbataorita la Academia Romana”. Acesta este titlul emailului prin care presa este invitata la o dezbatere organizata de prestigioasa institutie. Ce sa mai spui? La multi ani, Limba Romana! Si Doamne ajuta…”, a scris Adelin Petrișor pe pagina sa de Facebook.

ziua limbii române academia română mesaj agramat
Sursa: Adelin Petrișor

Potrivit Academiei Române, „Ziua Limbii Române” se sărbătoreşte în România la data de 31 august ca urmare a unei iniţiative legislative din 2011, votată de Parlamentul României prin Legea nr. 53/2013.

„”Ziua Limbii Române” a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeaşi dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele „Limba Noastră” pentru a transmite mesajul că limba română este limba vorbită nu numai între graniţele ţării”, transmite Academia Română într-un comunicat de presă.