Vin zile geroase. – 15 grade, ninsori și lapoviță, zăpadă de 12 cm în București

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat la postul de televiziune Antena 3 CNN că vor fi temperaturi cu minus în toată țara, iar în București stratul de zăpadă va atinge și 12 centimetri.

Potrivit acesteia, în nordul țării, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată începând de vineri, 19 ianuarie.

De sâmbătă, vremea rece se va extinde în toată țara, inclsuiv în zonele de sud și sud-est. „Vom vorbi de valori în toată țara de -3, -4 grade Celsius la nivelul maximelor și minime foarte coborâte”, a spus directoarea ANM.

Duminică dimineață și luni dimineață vor fi -15 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei și până la -2 grade pe litoral.

De asemenea, vor fi precipitații mixte (lapoviță), dar și ninsori, și ne putem aștepta sâmbătă la un strat de zăpadă de 12 centimetri în Capitală, a mai transmis ea: „Inclusiv în Capitală, de mâine noapte ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică preponderent ninsori și valori posibile spre -9, -10 grade Celsius, în noaptea de duminică spre luni.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.