Va fi lansat Titanic II, copia fidelă a vasului scufundat în 1912

titanic II
Foto: Captură YouTube

Dincolo de toate filmele făcute până acum, de explorarea epavei Titanicului și de legendele care o înconjoară, de această dată se dorește construirea unei replici în mărime naturală a Titanicului, care să poarte numele Titanic II, relatează CNN.

Tragedia Titanicului, cel mai mare vas din lume la acea dată, ce s-a scufundat în aprilie 1912 în Oceanul Atlantic după ce a lovit un aisberg, continuă să fascineze extrem de mulți oameni.

Vasul Titanic II ar putea să fie lansat la apă în anul 2022. Finanțatorul proiectului este politicianul și omul de afaceri australian Clive Palmer.

Noul vapor va fi o copie perfectă a Titanicului însă, pentru a preveni repetarea unui dezastru, Titanic II va avea suficiente bărci de salvare, o carenă sudată, nu nituită, precum și sisteme moderne de navigație și echipament radar.

Titanic II va începe cu o călătorie de la Dubai la New York

„Vasul va urma călătoria originală, ducând pasageri de la Southampton la New York, însă va și ocoli Globul, inspirându-i și încântându-i pe oameni în orice port va intra”, a spus Palmer într-o declarație.

Însă prima călătorie, programată să aibă loc în 2022, îi va duce pe pasageri de la Dubai la New York.

Nava va avea 9 punți și 835 de cabine menite să găzduiască 2.435 de pasageri. Exact ca pe Titanic II, pasagerii vor putea cumpăra bilete la clasa I, a II-a și a III-a.

În ceea ce privește mobilierul, Titanic II va fi aranjat exact precum Titanicul original, și va avea inclusiv marea scară din salon care joacă un rol memorabil în filmul lui James Cameron, mai notează CNN.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.