Unul dintre cei mai cunoscuți jucători din industria cărnii din România a intrat în insolvență

carne mezeluri
Foto: s-ms_1989 / pixabay.com

Angst, unul dintre cei mai cunoscuți procesatori din industria cărnii, a intrat în insolvență la cererea a 2 furnizori.


Urmărește GreatNews și pe Instagram
 ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România.

La data de 29 martie 2024, Tribunalul Ilfov a decis intrarea în insolvență a companiei Angst Ro SRL, la cererea creditorilor Abatorul Periș SA și Primo Mix Food SRL.

Instanța a decis să deschidă procedura generală de insolvență împotriva debitoarei Angst Ro SRL. Administrator judiciar provizoriu a fost numită entitatea Silvan Găvenea, Adriana Doiciu și Asociații SPRL.

Acum, Angst Ro SRL este obligată să depună în instanță o serie de documente prin care să își arate intenția de a se reorganiza.

În caz contrar, compania își va pierde integral dreptul de administrare, iar conducerea activității va reveni administratorului judiciar.

Procesul continuă la Tribunalul Ilfov. În afară de Abatorul Periș SA și Primo Mix Food SRL, și alte companii și instituții din România au de recuperat bani de la Angst: Monceanu Inocasings SRL, Kemn Pack SRL, ST Management SRL, Direcția Generală Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 și Marsal Production Group SRL.

Ne găsești și pe Threads.

„Angst este o companie româno-elvețiană care produce preparate din carne, oferind consumatorilor specialități de înaltă calitate. Toate produsele Angst sunt realizate avand în vedere preocuparea pentru o alimentație sănătoasă”, se arată pe site-ul companiei.

Printre cele mai cunoscute branduri ale Angst se numără „Merinde urbane”, „Salsi Sinaia” și „Gama Tezaur”. Pachetul majoritar al Angst Ro este deținut de omul de afaceri Sorin Minea.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, în anul 2022, Angst Ro SRL a avut pierderi de peste 6,3 milioane de lei. Cifra de afaceri netă a fost de aproape 60,5 milioane de lei. Compania avea 173 de angajați.

Foto: s-ms_1989 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.