Un tânăr anti-vaccinist a murit la doar 34 de ani: „Am 99 de probleme, dar vaccinul nu e printre ele”

harmon stephen
Foto: Instagram / news.com.au

Un tânăr anti-vaccinist din statul California, SUA, care lua în derâdere campania de vaccinare anti-COVID, a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2, relatează agenția de presă Associated Press.

Stephen Harmon avea doar 34 de ani și a murit într-un spital din Los Angeles.

Înainte să se îmbolnăvească Harmon a luat în derâdere campania de vaccinare din SUA. „Am 99 de probleme, dar vaccinul nu este printre ele”, a postat el pe Twitter luna trecută.

El a mai comentat și că cei care merg din ușă în ușă pentru a încuraja oamenii să se vaccineze ar trebui numiți „martorii lui COVID”.

După ce s-a infectat și a fost internat în spital, cu doar 3 zile înainte de a muri el a scris pe aceeași rețea de socializare: „Dacă nu aveți credință că Dumnezeu mă poate vindeca în locul ventilatorului vostru stupid, atunci nu intrați în salonul meu. Aici nu e loc pentru frică sau pentru lipsă de credință!”

Harmon a publicat mai multe fotografii cu el pe patul de spital și a scris că are pneumonie și un nivel de oxigen în sânge periculos de scăzut. Miercuri, în ultimele sale postări, el le-a mărturisit celor care îl urmăreau că până la urmă a acceptat să fie intubat și ventilat mecanic.

„Prefer să fac acest lucru de bunăvoie decât să fie o procedură forțată, făcută de urgență”, a spus el.

„Nu știu când mă voi trezi. Vă rog, rugați-vă pentru mine”, a mai scris tânărul.

Moartea lui Harmon a fost „incredibil de demoralizatoare”, a declarat medicul Oren Friedman, de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, pentru postul de televiziune KCBS-TV. El a mai spus că numărul pacienților bolnavi de COVID-19 spitalizați în ultimul timp a crescut foarte mult.

„Aproape fiecare persoană care ajunge într-o stare suficient de gravă pentru a fi internată în spital nu a fost vaccinată”, a spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.