Un șofer de TIR din România a primit salariul în bancnote de 1 leu și monede de 50 de bani

bani mărunți
Foto: Ilie Manciu / Facebook

Un șofer de TIR care a lucrat pentru o firmă din județul Arad își acuză fostul patron că l-a umilit și că i-a plătit salariul în bani mărunți.

Mai exact, în bancnote de 1 leu și monede de 50 de bani. Ilie Manciu, care locuiește în Nadăș, județul Timiș, a publicat pe Facebook mai multe fotografii cu o cutie din carton în care se află salariul primit.

„Feriti-va de firma SC TRANSPORT INTERNATIONAL CONSTANTIN SRL (FLOREA) deoarece la angajare se promite un salariu adica minimul pe economie dar de fapt nu da totii banii, adica mult mai putin. Si in momentul in care iti dai demisia gaseste motive sa iti traga din bani.

Si inca o bataie de joc din partea domnului patron, salariul il da cum se vede in pozele de mai jos (de 1 leu si de 50 de bani intr-o cutie). Asa considera „domnul” ca merita sa primeasca oamenii banii munciti de ei”, a scris Ilie Manciu pe Facebook.

Contactat telefonic de ziarul „Adevărul”, patronul firmei respective a declarat că are toate actele în regulă și că a avut un conflict cu șoferul din cauza unui TIR zgâriat, precum și din cauza consumului de motorină.

„Am avut o discuție cu șoferul de la un camion zgâriat, lovit și de la consumul de motorină. Trei luni de zile a fost angajat. A zis că nu i-am dat banii. Am toate actele care dovedesc că l-am plătit.

Da recunosc, sigur că da, i-am dat bani mărunți, doar sunt românești. Puteam să-i dau de un ban sau cinci bani. De un leu am mai dat și la alții, le dau ce îmi dă banca. Am 48 de angajați nu sunt doar bani mari. Eu am firma de 30 de ani. Banii care i-am dat reprezintă salariul pe ultima lună.

El umblă din firmă în firmă și face șmecherii, unde poate stă, unde nu pleacă. Eu am experiență la șoferi și mă prind repede. Dacă nu poate face nimic se retrage. Eu am mașini performante, le ofer condiții bune. Camionul Scania costă o sută de mii de euro, în exterior este pictat, în interior are piele. Nu îmi bat joc, ofer condiții. Am mulți angajați care au deja vechime de peste 20 de ani, chiar și 24, în firma mea, nu ar sta nimeni dacă nu aș oferi condiții bune”, a declarat patronul firmei arădene.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.