Un hotel le dă turiștilor bani dacă ploaia le strică planurile de vacanță

ploaie turistă
Foto: vydumka / pixabay.com

Un hotel din Singapore le dă turiștilor banii înapoi pentru o noapte de cazare dacă planurile lor de vacanță sunt date peste cap de ploaie, relatează CNN. Suma de bani vine sub forma unui voucher.

În Singapore plouă, în medie, 171 de zile pe an. În acest context, hotelul InterContinental Singapore a lansat pachetul „Rain Resist Bliss”, prin care va rambursa o noapte de ședere a unui oaspete dacă una dintre activitățile planificate nu mai are loc din cauza ploii.

„Stăteam de vorbă cu un grup de prieteni despre ce urmează în călătoriile de lux și unul dintre ei a comentat în glumă că a putea garanta vreme bună ar fi următorul nivel al călătoriilor de lux”, a spus directorul general al hotelului, Andreas Kraemer, pentru CNN. Așa a luat naștere conceptul unui pachet de asigurare împotriva ploilor.

Totuși, trebuie îndeplinite anumite condiții pentru ca administratorii hotelului să le returneze turiștilor banii pentru o noapte de cazare.

Astfel, InterContinental nu va da bani de fiecare dată când plouă. Potrivit unui comunicat al hotelului, criteriile sunt îndeplinite atunci când „durata ploii depășește 120 de minute cumulate în orice interval de timp de 4 ore în timpul zilei”.

De asemenea, pachetul este disponibil doar pentru persoanele care stau în apartamente, care încep de la prețul de 850 de dolari singaporezi (584 de euro) pe noapte.

Banii vin sub forma unui voucher, care trebuie cheltuit la InterContinental Singapore în termen de 6 luni. Suma este echivalentă cu o noapte de ședere într-o cameră din aceeași categorie ca la șederea precedentă.

Foto: vydumka / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.