Un copil de 1 an şi 5 luni s-a înecat cu un măr la grădiniţă. Ce a descoperit poliția

măr copil
Foto: Alder_Groza / pixabay.com

Un copil de 1 an și 5 luni se află internat la Spitalul Județean din Oradea în stare gravă, după ce s-a înecat cu un măr în timp ce se afla la grădiniță, anunță adevărul.ro.

Este vorba despre o grădiniță privată din Oradea, iar autoritățile au descoperit că unitatea funcționa fără autorizație și fără să fie acreditată. Astfel, grădinița nu era inclusă în rețeaua școlară a unităților de învățământ din județul Bihor.

Incidentul s-a produs joi, în jurul prânzului. Copilul a mâncat o bucăţică de măr, care i-a blocat căile aeriene. A intrat în stop cardio-respirator și a fost resuscitat de echipajul SMURD, care a fost chemat de urgenţă la faţa locului.

Când a ajuns la spital, medicii au reușit să-i extragă bucăţica de măr, dar copilul se afla în stare critică și a rămas internat pe secția de Terapie Intensivă. Vineri, copilul era încă intubat, iar medicii erau rezervaţi, mai notează sursa citată.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Foto: Alder_Groza / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.