Twitter a închis conturile mai multor jurnaliști

FOTO: PhotoMIX-Company/Pixabay.com
FOTO: PhotoMIX-Company/Pixabay.com

Twitter a închis conturile mai multor jurnaliști americani. Este vorba, printre altele, de conturile care aparțin lui Donie O’Sullivan de la CNN, Ryan Mac de la New York Times şi Drew Harwell de la Washington Post. Aceștia scriu în special pe zona de tehnologie.

„Elon spune că este un campion al libertăţii de exprimare şi blochează jurnaliştii pentru că îşi exercită libertatea de exprimare. Cred că asta pune sub semnul întrebării angajamentul său”, a declarat Harwell pentru CNN.

Contul jurnalistului independent progresist Aaron Rupar a fost de asemenea interzis. Rupar a declarat pentru CNN că nu a primit nicio comunicare de la Twitter despre interdicţie. „Nimic”, a spus el într-un apel telefonic.

Gestul a venit la o zi după ce Twitter și-a schimbat politica privind partajarea „informațiilor despre locația live” și a suspendat un cont care folosea date publice de zbor pentru a arăta în timp real locația avionului privat al lui Musk. Jurnaliștii au scris despre acest lucru, dar nu există dovezi că vreunul dintre ei ar avea legătură cu contul respectiv.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.