Te necăjește gâtul și nu mai știi ce sirop de tuse să iei? Iată cele mai eficiente remedii!

sirop de tuse

Tine tusea sub control si nu o lasa sa-ti strice buna dispozitie. Desi este un reflex de autoaparare al corpului, prin care acesta incearca sa scoata microbii din sistem, tusea nu trebuie sa iti puna viata pe butuci. Ia din timp un sirop de tuse si calmeaza iritatiile gatului si ale cailor respiratorii. 

Atat tu, cat si copilul tau, puteti apela la retetele naturii pentru a invinge inamicul ce nu va lasa sa dormiti noaptea si care isi declanseaza crizele in cele mai nepotrivite momente. Iata cateva dintre cele mai eficiente remedii pentru tuse!     

Plantusin forte, combate tusea cu o reteta complexa

De la bunici sau strabunici ai auzit cu siguranta de efectul puternic pe care il are ridichea neagra in fata tusei. Insa atunci cand acest extract este combinat intr-o reteta perfecta cu radacina de hrean, rizomii de ghimbir, echinacea, lemnul dulce, cimbrisorul, mugurii de pin si plop, uleiurile esentiale de cimbru, scortisoara, brad, fenicul si tea tree, tusea nu mai are nicio sansa. 

Compozitia ajuta la eliminarea rapida a disconfortului de la nivelul cailor respiratorii superioare.  Fluidizeaza si elimina secretiile mucoaselor tractului respirator, protejeaza aparatul respirator de actiunea microorganismelor potential patogene, contribuie la calmarea iritatiilor gatului si a cailor respiratorii si relaxeaza musculatura neteda la nivelul bronhiilor. Este utilizat frecvent in cazurile de tuse cu expectoratie, spastica, iritativa, bronsita, astm bronsic sau afectiuni pulmonare cronice.

Sirop de tuse din eucalipt, puternic antiinflamator

Cu rol puternic antiinflamator, antiseptic, decongestionant si expectorant, eucaliptul are un efect extrem de benefic pentru sistemul respirator, ajuta la calmarea gatului, faringelui si a corzilor vocale. Tusea dispare rapid, scapi de dificultatile la inghitire si de gatul inflamat si rosu. 

Siropul de patlagina, pentru tusea seaca sau expectoranta

Patlagina este recomandata pentru tusea uscata, iritativa, spastica sau cu expectoratie vascoasa. Frunzele contin o multitudine de substante complexe, printre care se numara taninurile si mucilagiile, care confera produsului actiunea expectoranta. Datorita efectului emolient, combate starea de uscaciune a mucoaselor. Siropul de patlagina este recomandat si in bronsita acuta si cronica cu expectoratie vascoasa.

Calmotusin, balsam pentru caile respiratorii

Siropul Calmotusin este un produs natural realizat din extracte de plante, uleiuri esentiale si miere de salcam ce ajuta la mentinerea sanatatii aparatului respirator. Ingredientele 100% naturale au un efect puternic antiinflamator, calmant, emolient si fluidizant. Mierea de salcam, cu indice glicemic scazut in raport cu alte sortimente de miere, intareste imunitatea si combate inflamatia la nivelul gatului. 

Acest sirop de tuse este un bun emolient si un balsam pentru caile respiratorii. Se recomanda in caz de tuse, bronsite acute si cronice, traheite, traheo-bronsite, stari gripale si viroze respiratorii.

Bronhoklir, sirop pentru tusea productiva

Siropul regleaza si normalizeaza secretia de mucus atunci cand te lupti cu tusea productiva. Are efect imunostimulator si antiinflamator dovedit datorita extractului de cimbru de cultura. Sustine procesul de expectoratie prin extractul de ciubotica-cucului, cu un continut ridicat de substante bioactive. Continutul bogat in vitamina C al extractului de ciubotica-cucului asigura refacerea mai rapida dupa un episod de infectie respiratorie.

Sirop de tuse din muguri de pin si brad

Mugurii de pin si brad sunt recunoscuti pentru efectele lor benefice asupra organismului. Prin continutul bogat in substante bioactive si uleiuri esentiale, mugurii constituie un adjuvant in tratamentul afectiunilor cailor respiratorii si in calmarea tusei. 

Pregateste-te cu un sirop de tuse imbatabil si ajuta gatul si caile respiratorii sa se refaca mai rapid! 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.