Sute de oameni, evacuați din două localități de pe Zakynthos din cauza incendiilor

foc pompier incendiu
Foto: skeeze / pixabay.com

Două sate de pe Insula Zakynthos din Grecia au fost evacuate duminică, 15 septembrie, din cauza unor incendii de vegetație puternice, care au fost răspândite de vântul puternic, anunță Euronews.

Din fericire, nicio persoană nu și-a pierdut viața.

„Am evacuat preventiv aproximativ 300 de locuitori și de turiști din satele Keri și Agalas”, a declarat un pompier pentru Reuters.

„Focul este aproape de locuințe”, a mai spus el.

Peste 100 de pompieri se luptă cu flăcările de pe Insula Zakynthos, ajutați de 28 de cisterne cu apă, de două elicoptere și de 4 avioane care aruncă apă de la înălțime.

Aflată la aproximativ 300 de kilometri de Atena, Insula Zakynthos este una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice din Grecia, aleasă și de mulți români pentru a-și petrece vacanțele.

În această vară, Ministerul Afacerilor Externe a emis mai multe alerte de călătorie pentru Grecia din cauza incendiilor de vegetație.

Cetățenii români aflați în Grecia pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Foto: skeeze / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.