Sondaj CURS. Nicușor Dan este dat pe locul 2 în intențiile de vot în București

nicușor dan
Nicușor Dan. Foto: Pagina de Facebook Nicușor Dan

​​Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan, cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui sondaj CURS realizat în luna aprilie.

Alianţa PSD-PNL continuă să fie pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile locale, cu 48%, urmată de Alianţa Dreapta Unită (USR, Forța Dreptei și PMP) – 24%, PPUSL – 12%, AUR – 11%, SOS România (partidul Dianei Șoșoacă) – 3%.

Conform sondajului CURS, citat de News.ro, 38% dintre cei chestionaţi ar vota pentru Cristian Popescu Piedone la Primăra Capitalei, 27%, pentru actualul primar Nicuşor Dan, 23%, pentru candidatul PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, 5% pentru candidatul AUR Mihai Enache şi 2% pentru Diana Şoşoacă.

Același sondaj arată că 80% dintre cei chestionaţi au o părere nefavorabilă despre Diana Şoşoacă, 68% au o astfel de părere despre Nicuşor Dan, 57% au o părere nefavorabilă despre Cristian Popescu Piedone şi 54% au o părere nefavorabilă despre Cătălin Cîrstoiu.

În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL are 47% din opţiuni, Alianţa Dreapta Unită – 24%, AUR – 12%, PPUSL – 10%, SOS România – 3%.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-9 aprilie, pe un eşantion de 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, reprezentantiv pentru populaţia adultă rezidentă din Municipiul Bucureşti, probabilist, multistadial, stratificat. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95% Metoda de culegere a datelor a fost faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor Validarea eşantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele au fost ponderate în funcţie de vârsta electoratului bucureştean.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.