Senatorul Șerban Nicolae și-a dat demisia din PSD. Ce l-a determinat să facă acest gest

șerban nicolae
Șerban Nicolae. Foto: Facebook

Senatorul Şerban Nicolae şi-a dat demisia din PSD, a declarat el pentru Agerpres.

Demisia sa vine în contextul în care Nicolae nu a mai prins un loc pe listele PSD pentru viitoarele alegeri parlamentare.

Miercuri, 21 octombrie, senatorul a scris pe Facebook faptul că joi va face, probabil, un anunț dureros.

„Mâine voi face poate cel mai dureros anunț privind activitatea mea publică. Dar, în viață, o ușă se închide, o alta se deschide”, a scris el, după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nicio organizație PSD nu l-a propus pe Șerban Nicolae pe listele pentru alegeri.

„Ce cred eu că vor românii care mi-au dat mandatul de senator al României:
1. Să-mi dedic întreaga activitate publică României și poporului român.
2. Să apăr dreptul românilor la identitate, demnitate, un trai decent și în siguranță.
3. Să combat abuzurile, nedreptățile și hoția.
Asta am făcut!”, a mai comentat Șerban Nicolae pe Facebook.

El a mai spus că „a promovat valorile fundamentale ale identității și demnității românilor – reperele istorice, tradiția, credința, familia, personalitățile”, că „a crescut semnificativ veniturile românilor care trăiesc din muncă cinstită” și că „a înlăturat cauzele unor abuzuri judiciare flagrante și a asigurat reala independență a justiției față de orice ingerință nelegitimă”.

În vârstă de 52 de ani, Șerban Nicolae a avut 3 mandate de senator al României: 2004-2008, 2012-2016 și 2016-2020.

El nu este singurul nume important din PSD care nu mai prinde un loc pe listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Eugen Nicolicea, Liviu Pleșoianu, Liviu Pop sau Florin Iordache nu se vor mai regăsi nici ei în viitorul Parlament. Viorica Dăncilă și Marian Oprișan au fost și ei respinși de conducerea PSD.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.