Ce nume mari de la PSD nu se vor regăsi în viitorul Parlament

FOTO: cdep.ro curtea constituțională
FOTO: cdep.ro

Mai mulți senatori și deputați PSD cunoscuți din actualul Parlament nu au mai prins un loc pe listele de la viitoarele alegeri parlamentare. În plus, PSD-iști importanți precum Marian Oprișan sau Viorica Dăncilă, care doreau să se regăsească pe listele PSD, au fost respinși.

Marian Oprișan nu se va mai regăsi pe lista PSD Vrancea pentru Senat. După ce fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea (care a pierdut această funcție la alegerile locale din acest an) fusese trecut primul pe lista PSD Vrancea pentru alegerile parlamentare, președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că nu îl dorește pe Oprișan în noul Parlament. Drept urmare, Consiliul Politic Național al PSD a invalidat lista candidaților PSD Vrancea.

La câteva ore după invalidare, în seara zilei de miercuri, Marian Oprișan a anunțat că a decis să nu mai candideze, în ciuda faptului că fusese deja respins de conducerea PSD: „În această seară am decis să îmi retrag candidatura pentru funcția de senator, deși am beneficiat de totala încredere și susținere a colegilor mei primari, președinți de organizații, consilieri județeni, consilieri locali și simpli membri PSD (…) Am luat decizia de a-mi retrage candidatura gândindu-mă și la organizația PSD Vrancea pe care am construit-o cu multă muncă și sacrificii, alături de toți colegii mei. Este organizația care timp de 28 ani a câștigat majoritatea alegerilor din Vrancea și sunt mândru că am fost și am rămas cea mai importantă forță politică a județului!”.

Marian Oprișan. Foto: Youtube
Marian Oprișan. Foto: Youtube

Eugen Nicolicea, în prezent membru în Camera Deputaților, unul dintre parlamentarii PSD care au conceput modificările aduse legilor justiției care au scos mii de oameni în stradă, nu va mai apuca un loc pe listă. În urmă cu o săptămână, Marcel Ciolacu a declarat la postul de televiziune Antena 3 că Eugen Nicolicea nu se mai bucură de susținerea organizației din care face parte.

„Ce ştiu cu certitudine în acest moment, în organizaţia din care face parte domnul Nicolicea nu mai este susţinut”, a declarat Ciolacu la Antena 3, potrivit Agerpres.

eugen nicolicea
Foto: Captură YouTube

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care nu a mai prins un loc pe listele pentru alegerile parlamentare, a anunțat chiar că va pleca din PSD.

Într-o postare pe Facebook, el a scris că partidul a ajuns pe mâna unor „călăi”: „Partidul în care am intrat în 2016 este exact opusul partidului din 2020! Din acest moment, drumurile noastre se despart. Iar cine mă cunoaște știe că, dacă ajung să iau hotărârea de a pleca de undeva, nu mă mai uit niciodată înapoi. PSD a fost preluat de călăi ai oricărui principiu, de oameni din clei care se dedublează şi îşi inventează azi versiuni noi care pornesc a se lupta cu versiunile lor de alaltăieri. Cine acceptă așa ceva – să fie sănătos! Eu nu accept! Impostorilor și sforarilor nu am ce să le transmit. Colegilor rămași verticali şi oamenilor care ne-au votat în 2016 am însă multe să le spun în continuare! Cu ei chiar am de ce să vorbesc despre CURAJ şi despre PRINCIPII puse în practică!”.

liviu pleșoianu
Foto: Facebook

Nici Liviu Pop, fostul ministrul PSD al Educației celebru pentru greșelile sale de exprimare, care i-au adus și porecla de „genunche”, nu se va mai regăsi în viitorul Parlament. În prezent senator de Maramureș, el a fost înlăturat de pe listă de conducerea PSD, deși organizația de Maramureș îl trecuse primul pe lista de la Senat pentru viitoarele alegeri.

După ce a fost înlăturat de pe listă, Liviu Pop a făcut un sondaj pe Facebook prin care își întreabă susținătorii dacă ar trebui să își dea demisia din PSD:

„Dragi prieteni de pe Facebook,
Deși am fost votat pentru prima poziție la Senat de CEX PSD Maramureș, am fost înlăturat de pe listă.
Ce decizie credeți că ar trebui să iau:
1. Să rămân în PSD?
2. Să îmi dau demisia din PSD?
3. Să candidez din partea altui partid?
4. Altceva?
Va mulțumesc pentru eventualul răspuns.
Respect!”

Liviu Pop. Foto: Youtube
Liviu Pop. Foto: Youtube

Șerban Nicolae, un apropiat al fostului senator PSD condamnat pentru corupție Cătălin Voicu, nu a mai prins nici el un loc pe listele PSD pentru Parlament. Marcel Ciolacu a anunțat că nicio organizație nu l-a propus pe Șerban Nicolae.

Confruntat cu această situație, actualul senator s-a descărcat și el pe Facebook: „Mâine (azi – n.r.) voi face poate cel mai dureros anunț privind activitatea mea publică. Dar, în viață, o ușă se închide, o alta se deschide”.

Nicolae a mai scris că, prin activitatea sa de senator de până acum, „a înlăturat cauzele unor abuzuri judiciare flagrante și a asigurat reala independență a justiției față de orice ingerință nelegitimă” și că „a asigurat creșterea constantă, consistentă și durabilă a economiei României, a crescut semnificativ veniturile românilor care trăiesc din muncă cinstită”.

șerban nicolae
Șerban Nicolae. Foto: Facebook

Florin Iordache, fostul ministru al Justiției, care a conceput și susținut modificările legilor justiției în „epoca Dragnea”, în prezent membru în Camera Deputaților, nu va mai prinde un loc în forul legislativ. În schimb, el a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, instituție care are rolul de a aviza legile depuse în Parlament.

Florin Iordache FOTO: Gov.ro
Florin Iordache FOTO: Gov.ro

Viorica Dăncilă, fost premier al României și candidată pentru funcția de președinte al țării, nu se regăsește pe listele PSD Teleorman pentru viitorul Parlament.

Viorica Dăncilă. Foto: Facebook

Potrivit ziare.com, actuala senatoare de Teleorman Carmen Dan, fost ministru de Interne și o apropiată a fostului președinte PSD Liviu Dragnea, aflat în prezent la închisoare, nu va mai prinde un loc în viitorul Parlament. Deși ea se regăsește pe lista candidaților de Teleorman pentru Senat, ea se află pe un loc neeligibil, și nu mai are șanse să ajungă în forul legislativ, mai notează sursa citată.

Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro
Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro