Se construiește primul „sat vertical” din România

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

O echipă de arhitecți și peisagiști a proiectat primul „sat vertical” din România. Construcția la Vox Vertical Village este în derulare în Timișoara, pe Calea Torontalului. Peste o treime din suprafața construită va fi reprezentantă de spații verzi și de terase. „Satul” va avea la final 10 niveluri, 120 de locuințe, iar pe verticală va fi o adevărată pădure cu peste 1.000 de arbuști și diferite alte plante.

„Ne-am propus să dezvoltăm un proiect care va redefini stilul de viaţă urban. Vox Vertical Village va reuni toate beneficiile specifice locuirii într-o casă amplasată la sol, într-o zonă cu spaţii verzi ample, dar şi avantajele evidente ale unui proiect modern, într-o clădire cu un grad ridicat de confort si siguranţă.

Vox Vertical Village se adresează celor care se află în plină expansiune profesională şi care au un stil de viaţă dinamic, în ton cu dezvoltarea economică fără precedent a oraşului, dar care îşi doresc şi liniştea şi confortul unui cămin aparte”, a declarat Virgil Tornoreanu, directorul Werk Property Group, pentru Adevarul.ro.

Vox Vertical Village va reuni locuințe cu două și trei camere precum și penthouse-uri cu patru camere. Fiecare casă va avea câte o terasă generoasă cu o suprafață de minim 57 de metri pătrați. Investiția totală în acest proiect este de 14 milioane de euro.

Reprezentanții proiectului au spus că s-au inspirat pentru proiectul lor după satul Charlottenburg din Timiș, singura așezare din România care are casele dispuse la rotund.

Proiectul a câștigat premiul de „Cel mai bun concept nou” în cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare.

Vox Vertical Village from Vox Property Group on Vimeo.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.