S-a deschis noul centru spa și balneo de la Borsec. Cât costă un bilet: copiii sub 6 ani intră gratuit

centru balnear borsec
Foto: Primăria Borsec

Joi, 15 decembrie, și-a deschis porțile noul centru spa și balneo din stațiunea Borsec, județul Harghita, în urma unei investiții de 9 milioane de euro.

Numele complet al noului centru spa și de tratament este FONTANA Spa&Balneo Borsec.

Primarul orașului Borsec, Mik József, crede că noul centrul va duce la renaşterea turismului din staţiune, care are și pârtie de schi, pistă de bob de vară și alte facilități.

Centrul balnear cuprinde un centru spa și o bază de tratament, cu o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi în sezonul de vară şi 700 persoane în timpul iernii.

În zona de spa sunt piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună și saună cu aburi, iar în zona balneo se fac tratamente, cum ar fi împachetări cu nămol, masaje sau terapie cu apă minerală caldă şi rece. Se vor folosi uleiuri, ierburi alpine, tratamente exfoliante, săruri, uleiuri esențiale, creme si nămoluri, se arată pe site-ul stațiunii.

Biletele de intrare vor fi între 50 și 100 de lei, în funcție de timpul petrecut în centru (3 ore, 6 ore sau bilete de o zi).

Toți copiii cu vârsta de până la 6 ani vor avea gratuitate.

Construcţia centrului spa & balneo din Borsec a început în anul 2011, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, care a alocat 13,5 milioane de lei. După aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat orice finanţare de la bugetul de stat, primăria fiind nevoită să caute soluţii pentru ca acest centru să poată fi finalizat.

În anul 2016 a fost contractat un credit bancar de 13 milioane de lei, la care s-au adăugat fonduri primite din partea Ministerului Turismului, Consiliul Judeţean Harghita şi sume alocate din bugetul local. Investiția totală este de aproximativ 9 milioane de euro.

centrul spa borsec
Foto: ordineazilei.ro (Primăria Borsec)

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.