Pasarela pietonală care dă în calea ferată și îngustează brusc Șoseaua de Centură

pasarelă
Foto: România Fără Gropi (Facebook)

O pasarelă pentru pietoni care dă în liniile de tren a fost construită peste Șoseaua de Centură a Capitalei, în zona A1 – Chitila. În plus, pentru a putea monta stâlpul de susținere a pasarelei, drumul a fost îngustat brusc pe un sens de mers.

Practic, pe acel sens, drumul ajunge să aibă o bandă și jumătate în loc de două.

Imaginile cu lucrările au fost publicate pe pagina de Facebook a ONG-ului „România Fără Gropi”.

„Au făcut, dar au și luat. Luat din bandă. Siguranța rutieră și CNAIR = două drepte paralele. Din ciclul Strategia Națională de Omorât Românii”, au scris reprezentanții ONG-ului care apără dreptul românilor de a circula în siguranță pe drumurile publice din țară.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat pentru hotnews.ro că situația va fi remediată de urgență, în sensul că va fi mutat axul drumului astfel încât să se păstreze câte două benzi de circulație de pe sens, fără îngustare.

El a explicat și cum s-a ajuns aici. Potrivit acestuia, a existat un proiect care prevedea o stație de autobuz cu refugiu în acel loc (pentru aceasta a fost construită pasarela), însă stația nu a mai ajuns să fie executată până în prezent.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.