Orașul-Linie. Se va întinde pe 170 de kilometri și va fi protejat de oglinzi

FOTO: Captură video Twitter
FOTO: Captură video Twitter

Arabia Saudită are în plan să construiască un oraș cu zero emisii de carbon. Așezarea va fi proiectată pe verticală și va cuprinde locuințe, birouri, parcuri publice și școli. Fațadele orașului vor fi din oglinzi și trebuie să protejeze de razele soarelui un oraș în linie care va avea 170 de kilometri.

Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a prezentat pentru prima dată în ianuarie 2021 planurile pentru „The Line” (Linia), primul mare proiect de construcții al zonei de afaceri în NEOM, în valoare de 500 de miliarde de dolari, menit să diversifice economia celui mai mare exportator de petrol din lume.

Orașul are o lățime de 200 de metri și va funcționa 100% cu energie regenerabilă, potrivit proiectanților. Un tren îl va străbate de la un capăt la celălalt în 20 de minute. În oraș ar urma să locuiască sau să lucreze în jur de 9 milioane de oameni.

Prințul a spus anul trecut că infrastructura proiectului va costa între 100 de miliarde de dolari și 200 de miliarde.

Te-ar putea interesa și:

Câți metri pătrați are un ar

Câți metri pătrați are un hectar

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.