O fetiță de 10 ani a fost ucisă de o amibă care ajunge la creier

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

O fetiță de 10 ani a avut un ghinion care i-a fost fatal. Lily Mae Avant a luat un parazit în timp ce a înotat într-un râu din Texas. Este vorba despre o amibă foarte rar și foarte periculoasă.

Potrivit CBS News, Lily Mae a mers într-o călătorie alături de familia ei lângă râul Brazos, unde s-a și scăldat. La scurt timp, fata a acuzat dureri de cap și a făcut o febră puternică.

Inițial, familia a crezut că este vorba despre o viroză, însă după câteva zile, starea ei s-a înrăutățit și a început să aibă un comportament bizar și a devenit incoerentă.

Părinții au dus-o la spital, iar medicii au descoperit că a contactat o infecție cu Naegleria fowleri, un organism unicelular foarte rar și fatal. Se găsește de obicei în dulci. Această amibă ajunge în organism prin nas, până la creier.

După o săptămână de suferință, fata a murit. Medicii le-au spus părinților că au epuizat toate resursele, iar infecția ajunsese într-un stadiu foarte avansat.

Potrivit statisticilor din Statele Unite ale Americii, din 1960, când a fost descoperit acest organism unicelular foarte rar, au fost 145 de cazuri de infecții. Doar patru persoane au reușit să supravețuiască.

Acest organism a fost descoperit pentru prima dată în Australia, însă concluzia oamenilor de știință este că a evoluat în apele din SUA.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.