Monica Niculescu face deja senzație în Australia. E la doi pași de un nou trofeu

Monica Niculescu (wtatennis.com)
Monica Niculescu a încheiat sezonul 2016 cu un titlu în Luxemburg (wtatennis.com)

Monica Niculescu face un turneu excelent la Hobart, în Australia, unde s-a calificat în semifinale fără să cedeze vreun set.

Românca în vârstă de 29 de ani, aflată pe locul 40 în lume, a trecut astăzi de tânăra japoneză Risa Ozaki, scor 6-4, 6-4, după un meci de mare luptă.

Monica Niculescu, mult mai experimentată, a reușit să o elimine pe jucătoarea niponă care, în turul precedent, o eliminase pe puternica jucătoare din Cehia Lucie Safarova.

Sportiva din Slatina a condus cu 4-0 în setul secund, însă problemele medicale la spate au readus-o în joc pe asiatică. Românca s-a regrupat pe final și s-a calificat pentru prima oară în semifinalele de simplu la Hobart, la cea de-a opta încercare.

Monica Niculescu are două succese la dublu la micuțul turneu australian, obținute în 2012, alături de Irina Begu, respectiv 2014, împreună cu Klara Zakopalova, din Cehia.

Niculescu țintește al patrulea titlu WTA din carieră la simplu, însă, pentru a-l obține trebuie să o învingă pe ucraineanca Lesia Țurenko, în semifinale.

Dacă se va califica în ultimul act, a treia favorită la Hobart va încrucișa racheta cu învingătoarea dintre belgiana Elise Mertens și croata Jana Fett, ambele venite din calificări.

Românca le-a eliminat până acum, în minimum de seturi, și pe Jelena Jankovici, din Serbia, și Kirsten Flipkens (Belgia).

Monica Niculescu este una din cele patru jucătoare de tenis din România prezente în Top 100, alături de Simona Halep (4), Irina Begu (30) și Sorana Cârstea (78).

Toate aceste jucătoare sunt calificate automat pe tabloul principal la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care începe în 16 ianuarie, la Melbourne.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.