Locuri superbe de vizitat în Balcani. Un traseu spectaculos nou, prin mai multe țări

Balcanii de Vest sunt plini de surprize. Foto: Pixabay

Dacă sunteți în căutarea unei aventuri aproape de casă, Balcanii de Vest sunt o destinație ideală pentru cei care vor să se bucure de vestigii istorice, mâncare bună și natură.

Un traseu care străbate vechea provincie romană a Iliriei, pe teritoriile actuale ale Albaniei, Bosniei-Herțegovina, Muntenegrului și Macedoniei de Nord, leagă toate vestigiile și punctele de interes din Munții Balcani.

”E o călătorie care combină arheologia, arta, aventura și vinu, formând un coridor cultural care comprimă tot spiritul regiunii”, a declarat expertul în turism Milena Filipovici, pentru Euronews.

Fiecare popas de pe traseu este o călătorie în timp. Epoca de aur a acestor așezări a fost între secolele II și VI.

Traseul trece prin localități încărcate de istorie precum Nin, Zadar, Vid, Mogorjelo, Risan, Podgorica, Ohrid, Bitola sau Gradsko.

Zona Balcanilor a dat numeroși împărați romani, fiind de o importanță crucială în perioada de apogeu a Romei.

Foto: Pixabay

Numeroase monumente splendide pot fi vizitate în regiune, unele dintre ele recente, în stil modernist, dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Sunt peste 40 de astfel de monumente uriașe în Balcanii de Vest, toate în stiluri neobișnuite: expresionism abstract, minimalism sau abstracțiuni geometrice.

Autoritățile locale speră că noile rute turistice se vor dovedi populare, mai ales că zona Balcanilor nu s-a bucurat de prea mult interes din partea străinilor.