Jocurile Olimpice: Echipa feminină a României e în ”sferturi” la tenis de masă

Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și Daniela Dodean. Foto: Federația Română de Tenis de Masă / Facebook

Elizabeta Samara, Daniela Dodean și Bernadette Szocs s-au calificat între cele mai bune opt echipe de la Tokyo 2020, după ce au învins clar Egiptul.

Duelul a fost deschis de meciul de dublu Elizabeta Samara/Daniela Dodean Monteiro – Yousra Helmy/Farah Abdelaziz, scor 3-0 (11-8, 13-11, 11-6).

Cea mai echilibrată partidă a fost cea dintre Bernadette Szocs și Dina Meshref. Jucătoarea din Africa de Nord s-a impus în primele două seturi, la 10, respectiv la 9, însă româncă a revenit extraordinar.

Szocs, cea mai bine clasată jucătoare din România în ierarhia mondială, s-a impus cu 11-6, 11-7 și 11-7.

Elzabeta Samara a adus al treilea punct pentru România, învingând-o pe Farah Abdelaziz cu 3-1 (11-4, 9-11, 11-9, 11-8).

În sferturile de finală, România va întâlni echipa Hong Kong-ului, care s-a impus cu 3-1 în duelul din ”optimi” în fața Braziliei.

O prezență în semifinale ar fi o performanță extraordinară pentru România, într-un sport în care asiaticii domină copios ostilitățile.

La Tokyo 2020, tenisul de masă românesc a mai prins un sfert de finală, în proba de dublu mixt.

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs nu le-au putut face față, însă, marilor favoriți, chinezii Xu Xin și Liu Shiwen, scor 0-4. Chinezii au ratat, însă, medaliile de aur, fiind învinși de japonezii Jun Mizutani și Mima Ito, după o finală dramatică.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.