Înghețată contaminată cu coronavirus. Toate produsele companiei au fost sigilate

înghețată pe băț
Sursa: stevepb / pixabay.com

Noul coronavirus a fost detectat pe mai multe mostre de înghețată în nordul Chinei, relatează publicația The Independent.

Persoanele despre care se bănuiește că au intrat în contact cu loturile respective, produse de compania alimentară Tianjin Daqiaodao, sunt testate acum de autoritățile din municipalitatea Tianjin.

Compania a trimis 3 mostre la centrul municipal pentru controlul bolilor și toate erau contaminate cu coronavirus. Acum, toate produsele companiei au fost depozitate și sigilate.

Investigațiile epidemiologice realizate până acum indică faptul că Tianjin Daqiaodao a produs înghețata folosind lapte praf importat din Noua Zeelandă și zer sub formă de praf importat din Ucraina.

Cei 1.662 de angajați ai companiei au fost plasați în carantină și au fost testați pentru coronavirus. Până acum, 700 dintre ei au avut rezultate negative. Rezultatele pentru ceilalți 962 de angajați nu sunt gata.

Stephen Griffin, virusolog la Universitatea din Leeds, a declarat că incidentul nu trebuie să cauzeze panică și că este probabil un caz singular, coronavirusul ajungând pe înghețată de la o persoană infectată.

„Probabil că nu trebuie să ne temem că fiecare înghețată va fi dintr-o dată contaminată cu coronavirus. Șansele sunt să fie vorba de o problemă de igienă la fabrică”, a declarat el pentru Sky News.

Temperatura scăzută la care este depozitată înghețata, precum și faptul că ea conține grăsime, ar putea explica cum a supraviețuit virusul pe mostrele testate, a mai spus Griffin.

Autoritățile din Tianjin au început să dezinfecteze fabrica de înghețată și i-au sfătuit pe cei care au apucat să consume înghețata să ia legătura cu personalul medical.

Foto: stevepb / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.