Energia Târgu Jiu a reușit o performanță extraordinară pentru baschetul românesc

Energia Târgu Jiu este una dintre cele mai bune echipe de baschet din România (csenergia.ro)
Energia Târgu Jiu este una dintre cele mai bune echipe de baschet din România (csenergia.ro)

Energia Târgu Jiu, o debutantă în EuroChallenge, a treia competiție valorică a baschetului continental, s-a calificat aseară între cele mai bune opt echipe ale întrecerii.

Gorjenii sunt primii calificați în sferturile de finală ale competiției. Aseară, pe teren propriu, ei au învins, după un meci dramatic, încheiat cu scorul de 90-89, după prelungiri, gruparea kazahă BC Astana.

Energia Târgu Jiu, deținătoarea Cupei României, a câștigat repriza suplimentară cu 12-11, americanul Giordan Watson fiind cel mai bun om al grupării din Târgu Jiu, care a câștigat Grupa I din EuroChallenge cu o etapă înainte de final.

Românii au pierdut un singur meci din cele cinci disputate până acum, la Astana, reușind să treacă destul de lejer de celelalte două formații: Enel Brindisi (Italia) și Okapi Aalstar (Belgia).

În sferturile de finală, pe lângă românii de la Energia Târgu Jiu, mai sunt califcați nemții de la Fraport Skyliner, rușii de la Avtodor Saratov și turcii de la Trabzonspor.

Dacă vor reuși să treacă și de Top 8, gorjenii pregătiți de cipriotul Antonis Constantinides se vor califica în Final Four, o premieră pentru baschetul românesc în EuroChallenge.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea româncei care a fost desemnată „cea mai bună asistentă” din Anglia
Campanie pe Facebook, pentru consumul de produse locale
O nouă ofertă extraordinară: 9,99 euro biletul de avion pe ruta Bucureşti–Bruxelles