Dispar coșurile de cumpărături? Un județ le-a interzis în magazine și supermarketuri

Foto: Pixabayu

Prefectura Argeș a anunțat noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, printre care se află și renunțarea la coșurile de cumpărături.

„Ținând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar și de faptul că se apropie minivacanța de 1 decembrie și perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanții operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării și a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al autorităților argeșene.

”S-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice”, continuă comunicatul citat de Digi24.

”Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ținute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat, s-a recomandat instalarea unor panouri despărțitoare, de plexiglas”, a adăugat Prefectura Argeș.

Instituția reamintește că pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile sunt între 500 și 2500 lei.

Rămâne de văzut dacă exemplul argeșean va fi preluat și în alte părți ale țării, mai ales că luna decembrie atrage și cele mai mari aglomerări în magazine.