Compania ce le oferă 1.000 de euro bonus angajaților deoarece au purtat mască

angajat muncitor mască de protecție
Foto: edinaldo_maciel / pixabay.com

Producătorul german de mașini Daimler, care deține și brandul Mercedes-Benz, a anunțat că le va oferi angajaților săi un „bonus corona”, relatează Reuters.

Acest „bonus corona” constă în 1.000 de euro pe care angajații îi vor primi drept compensație pentru dificultățile suportate în acest an, ca de exemplu pentru faptul că au fost obligați să poarte mască de protecție sau să lucreze de acasă.

„Din cauza coronavirusului, 2020 a fost un an dificil. În aceste vremuri extraordinare compania a putut întotdeauna să se bazeze pe flexibilitatea și disponibilitatea forței noastre de muncă”, a anunțat Wilfried Porth, șeful de personal de la Daimler, într-o declarație de presă.

În Germania, aproximativ 160.000 de angajați sunt eligibili să primească acest bonus, a mai anunțat producătorul de mașini din Stuttgart.

Germania este una dintre țările din Europa care au depășit un milion de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei. În total, aici s-au înregistrat în jur de 1.085.000 de cazuri de SARS-CoV-2, iar peste 17.000 de oameni și-ar pierdut viața.

Germania se află pe locul al 5-lea în Europa în funcție de numărul de persoane infectate cu noul coronavirus, după Franța (care a depășit 2,2 milioane), Spania (1,6 milioane), Marea Britanie (1,6 milioane) și Italia (1,6 milioane).

Foto: edinaldo_maciel / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.