Cod galben de viscol și vânt puternic. Lista județelor afectate

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene de viscol și vânt puternic.

COD GALBEN

Intervalul : 26 ianuarie, ora 10 – 26 ianuarie, ora 22

Zonele afectate : intensificări ale vântului în Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea; viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 de metri.

Fenomene: intensificări ale vântului și viscol

În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

cod galben
Sursa: ANM

COD GALBEN

Intervalul: 27 ianuarie, ora 05 – 27 ianuarie, ora 22

Zonele afectate: intensificări ale vântului în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului; viscol în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 de metri.

Fenomene: intensificări ale vântului și viscol

În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit.

În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Notă: Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 60…80 km/h.

cod galben
Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.