Cinci fete și un băiat se luptă pentru România la cel mai important turneu de tenis din Anglia

Marius Copil s-a calificat pentru prima oară în carieră pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, unde sunt prezente și cinci românce.

Marius Copil, ajuns la 25 de ani, a trecut în ultima rundă a calificărilor de italianul Thomas Fabbiano, cu 7-5, 7-5, 6-4.

Arădeanul de pe locul 174 în lume și-a asigurat un cec de 30.000 de lire sterline și 35 de puncte ATP.

În primul tur al competiției de pe iarba londoneză, Marius Copil va încrucișa racheta cu francezul Lucas Pouille, 22 de ani și locul 29 în lume, jucător aflat la cel mai bun sezon din carieră.

Dacă Marius Copil este primul reprezentant al României în tabloul masculin de simplu din ultimii doi ani, la feminin, România va avea cinci reprezentante.

Simona Halep, a cincea favorită și semifinalistă la Wimbledon în 2014, o va întâlni pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova.

Irina Begu, care este cap de serie 25, va avea un adversar dificil: pe Carina Witthoeft, din Germania. Monica Niculescu se va duela cu Aleksandra Krunici, din Serbia, care a trecut prin calificări, în timp ce Sorana Cîrstea a dat peste cehoiaca Petra Kvitova, dublă campioană la All England Club.

În fine, tânăra Patricia Țig își va măsura forțele cu experimentata italiancă Sara Errani, cap de serie 20.

În competiția de dublu masculin, Horia Tecău și partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, vor încerca să își apere titlul cucerit anul trecut.

Wimbledon 2016 începe luni.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Cinci dezamăgiri mai mari decât România de la Euro 2016