Ce scrie presa străină despre naționala României U21

FOTO: UEFA
FOTO: UEFA

Presa internațională a scris în termeni laudativi despre prestația echipei naționale a României U21 în meciul cu Germania.

Jurnaliștii italieni de la Gazzetta dello Sport au scris că „Germania s-a speriat, a fost la pământ și părea că are probleme mari, iar România a încântat în prima repriză”.

Marca a notat că „Germania a trebuit să sufere încă de la început în fața frumoasei echipe a României”.

Nemții de la Bild scriu că Germania a bătut „surpriza turneului”. „Ce luptă în semifinală!”, scriu jurnaliștii germani.

Spaniolii de la Mundo Deportivo au scris că „Germania se califică în finală după ce a doborât o echipă încăpățânată!”.

„Mini Mannschaft a învins revelația turneului după un meci spectaculos decis în ultimele minute. Nu a fost deloc ușor în fața acestei revelații. Se părea că meciul va ajunge în prelungiri, dar nemții au profitat de două lovituri libere. România nu s-a predat după primirea golului și a reacționat prin intermediul lui Ianis Hagi și George Pușcaș”, notează jurnaliștii spanioli.

L’Equipe scrie despre duelul dintre George Pușcaș și Luca Waldschmidt, cei mai buni marcatori ai turneului: „Primul a adus România în avantaj și a făcut-o să creadă în calificare. Celălalt a readus la viață Germania”.

România a fost învinsă cu 4-2, germanii reușind să dea două goluri în ultimele minute ale jocului. La pauza meciului, românii au intrat la vestiare cu 2-1.

După meci, jucătorii naționalei s-au arătat dezamăgiți de faptul că nu au reușit să se califice în finală.

„Felicit fanii care au fost alături de noi. Fizic cred că stăteam la fel… e puţină dezamăgire, dar avem tot viitorul în faţă, suntem tineri, avem 15 ani de carieră în faţă, nu avem de ce să fim supăraţi. Avem foame de victorii şi trofee. A fost unic, să ţii piept celor mai bune echipe din Europa, a fost unic”, a declarat Ianis Hagi la TVR.

Căpitanul naționalei României, portarul Ionuț Andrei Radu, a declarat că echipa sa merita să joace finala.

„Am reuşit să facem ceva foarte important pentru România, dar rămâne dezamăgirea că nu am reuşit să facem mai mult. Am ajuns până aici, dar noi nu ne mulţumim cu puţin. Voiam să jucam o finală şi cred că am fi meritat să o jucăm. Trebuie să mergem înainte, să fim conştienţi că am realizat ceva important.

În vestiar toţi am fost foarte dezamăgiţi. Nu am reuşit să facem acel pas spre finală. Sunt mândru să fac parte din acest grup, sunt nişte băieţi extraordinari. Am jucat ca în spatele blocului, de plăcere”, a fost declaraţie lui Radu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.