Un nou sondaj de opinie arată că Gabriela Firea e la distanță mică de Nicușor Dan

candidați primăria bucurești sondaj nicușor dan gabriela firea popescu piedone
Foto: Facebook

Gabriela Firea se află la mică distanță de Nicușor Dan în preferințele bucureștenilor, arată cel mai nou sondaj de opinie, realizat de CURS.

Astfel, Nicușor Dan, candidat independent susținut de USR, PMP și Forța Dreptei, are 29%, fiind urmat de Gabriela Firea, candidata PSD, cu 26%. Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL, este preferat de 25% dintre bucureștenii cu drept de vot, în vreme ce Sebastian Burduja, candidatul PNL, are 12%. Mihai Enache de la AUR se află pe locul 5, cu 7%.

Sondajul CURS a fost realizat pe un eșantion de 1.067 de respondenți adulți din București, cu vârste de cel puțin 18 ani. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost culese în perioada 22-30 aprilie, prin interviuri față în față realizate la domiciliul respondenților.

sondaj de opinie curs
Sursa: CURS
sondaj de opinie curs
Sursa: CURS

Există diferențe foarte mari între sondajele de opinie pentru Primăria Capitalei prezentate în spațiul public în ultimele săptămâni. De exemplu, un sondaj de opinie realizat de INSCOP și făcut public în urmă cu o săptămână arăta că Nicușor Dan are 38,5% din opțiunile de vot. El era urmat de Piedone, cu 27,4%, iar pe locul trei era Gabriela Firea, cu 21,4%. Sondaj INSCOP a fost realizat pe 2.100 de respondenți din București și are o eroare de +/-2,1%.

Potrivit primului sondaj de opinie publicat după intrarea în cursă a Gabrielei Firea, realizat de ARA, Nicușor Dan se află pe primul loc în preferința bucureștenilor, cu 37%, urmat de Cristian Popescu Piedone cu 28%. Gabriela Firea, candidata PSD, se află pe locul 3, cu 23%, iar Sebastian Burduja, candidatul PNL, pe locul 4, cu 9%, arăta sondajul de opinie prezentat de Antena 3 CNN.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.