Cel mai puternic utilaj agricol din lume a ajuns la o fermă din România

cel mai puternic utilaj agricol terracult
Foto: Captură video Agrointel / YouTube

Cel mai puternic utilaj agricol din lume, care are 1.100 de cai putere și poate fi folosit la toate lucrările agricole, a ajuns la o fermă Terracult din județul Arad, unde va fi testat până la toamnă.

„Cel mai puternic utilaj agricol din lume a ajuns în ferma Terracult din Horia, județul Arad. Nexat are 1100 cai putere și anul acesta este testat pe 2000 de hectare din cele 7000 ale companiei Terracult. Poate fi folosit la toate lucrările agricole, de la pregătirea terenului agricol și semănat, până la recoltare. Ferma Terracult a investit peste 30 de milioane de euro în ultimii 15 ani”, a scris pe pagina sa de Facebook Gheorghe Seculici, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Compania Terracult și-a început activitatea în România în anul 2008. În afară de cultivarea terenurilor agricole, firma se ocupă și de producția de ulei (deține o fabrică de ulei cu o capacitate anuală de producție de 4.000 de tone). Terracult cultivă în Arad grâu, rapiță, orz, porumb și soia.

cel mai puternic utilaj agricol terracult
Foto: Captură video Agrointel / YouTube
cel mai puternic utilaj agricol terracult
Foto: Captură video Agrointel / YouTube

„Este un utilaj Nexat de ultimă generație. Acest utilaj reprezintă, din punctul nostru de vedere, un potențial viitor al agriculturii moderne. Ce diferențiază Nexat-ul de restul utilajelor utilizate în agricultură este faptul că el se poate folosi pentru toate lucrările efectuate în câmp. Totodată, cu 1.100 de cai putere, acesta este cel mai puternic utilaj din lume. Acum, în 2024, testăm Nexat-ul pe o suprafață de 2.000 de hectare și-l vom folosi îndeosebi la culturile de porumb și de soia”, a explicat Emanuel Iercan, administrator Terracult, pentru Agrointeligența.

Utilajul produs în Germania are o lățime de 14 metri și este dotat cu toate tipurile de scule folosite la cultivarea terenurilor agricole: de semănat, pentru pregătirea terenului, de erbicidare, de fertilizare și de recoltare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.