Cod galben de ploi torențiale, vijelii, grindină, vânt puternic. Care sunt județele afectate

nori furtună cod ploi torențiale ploaie
Foto: turmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo cod galben de vijelii, ploi torențiale, grindină și descărcări electrice valabilă miercuri, 8 mai, în intervalul ora 10 – ora 23.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. În total, 18 județe se află parțial sau total sub cod galben.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Oltenia, nord-vestul Munteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării, mai transmite ANM.

Ne găsești și pe Threads.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.