Se vinde o mare bancă din România. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

bancă
Foto: Pagina de Facebook Intesa Sanpaolo Bank Romania

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank, a anunțat instituția într-un comunicat de presă.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Intesa Sanpaolo S.p.A. intenționează să preia First Bank S.A.

Intesa Sanpaolo S.p.A. este activă în principal în domeniul financiar-bancar, fiind societatea mamă a grupului Intesa Sanpaolo, un grup bancar din Italia, prezent la nivel mondial. Grupul Intesa este prezent în România prin intermediul subsidiarei române, Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania S.A.

În ceea ce privește First Bank S.A., aceasta este o instituție de credit activă pe piața serviciilor financiar-bancare din România, care operează o rețea de 40 de sucursale și oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice.

First Bank este o bancă deținută și administrată de fondul american de investiții J.C.Flowers & Co. Numită anterior Piraeus Bank România, banca a fost achiziționată în anul 2018 de la grupul grec Piraeus Bank de firma J.C. Flowers & Co., ce deține la ora actuală 76,1% din acțiuni. Restul de acțiuni sunt deținute de BERD (19%) și de conducerea băncii (4,9%), potrivit Wikipedia.org.

Conform datelor de la Ministerul Finanțelor, First Bank a avut un profit net de 58 de milioane de lei în anul 2022.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că operațiunea prin care Intesa Sanpaolo Bank vrea să achiziționeze First Bank nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața romȃnească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.