Ce pensie are Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

mitică dragomir
Mitică Dragomir. Foto: Captură Fanatik.ro

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a dezvăluit că are o pensie de 4.000 de euro pe lună.

„Bani de-o parte nu am, pentru că mi-am asigurat bătrânețea prin pensie. Eu am plătit 6.000 de dolari în fiecare lună la stat pentru pensie. Am aproape 4.000 de euro. Cam 20.000 de lei.

Asta adăugată la pensia de la Parlament care e tăiată deocamdată, dar începe să curgă, așa am înțeles. Mi-am asigurat pensia și nu mai am nevoie de niciun ban.

Eu am trei societăți făcute în 1989. (…) Am făcut trei firme. Toate de succes. Aia cu presa, construcțiile și hotelul.

Jur că nu am luat un leu din nicio firmă. De 32 de ani. Nici salariu, nici prime, nimic, nimic. Am plătit taxe la stat și am dezvoltat mai departe firmele, să rămână copiilor și nepoților mei”, a spus Dragomir în emisiunea „Max Profețiile lui Mitică” de pe Fanatik.ro.

Dumitru Dragomir a fost președintele Ligii Profesioniste de Fotbal în perioada 1996-2013, după ce în perioada comunistă a fost președinte de club și a condus mai multe echipe de fotbal, inclusiv Viitorul Scornicești și echipa Miliției, Victoria București.

Între 2000 și 2008 a fost deputat în Parlamentul României din partea PRM. Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție, însă a fost achitat de justiție.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.