Avertizare meteo de ploi, lapoviță și ninsori – lista regiunilor afectate. Prognoză specială pentru București

ploaie
Foto: pyou93 / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi, lapoviță și ninsoare. Informarea este valabilă în intervalul 6 martie, ora 15.00 – 7 martie, ora 20.00.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații local, moderate cantitativ, în Banat, Crișana, Transilvania, Oltenia și vestul Moldovei. Mai ales în zonele deluroase și montane se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp.

Vor fi ploi, iar pe parcursul nopții, în Transilvania și Subcarpații Moldovei vor fi precipitații mixte. La munte vor predomina treptat ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

ANM a emis și o prognoză specială pentru București.

Prognoza meteo în intervalul 6 martie, ora 15:00 – 7 martie, ora 8:00:

Cerul va avea înnorări în mare parte din interval și trecător vor fi condiții de burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări noaptea (viteze de 30…40 km/h).

Temperatura maximă, peste media caracteristică datei, va fi în jur de 10 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

Prognoza meteo în intervalul 7 martie, ora 08:00 – 7 martie, ora 20:00:

Vremea se va răci și va fi în general închisă. Trecător va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări (rafale de 40…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 7…9 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi
intensitatea fenomenelor meteorologice.

Foto: pyou93 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.