Arena Națională rămâne închisă. De ce nu primește avizul ISU?

Arena Națională. Foto: Mihai Petre, Wikimedia Commons
Arena Națională. Foto: Mihai Petre, Wikimedia Commons

Cel mai scump și mai mare stadion al României, Arena Națională, nu poate primi avizul ISU. Situația este acceptată chiar și de primarul interimar al Capitalei.

Primaria Generală a Bucureștiului a anunțat astăzi următoarele:

”Arena Naţională nu poate fi deschisă în următoarea perioadă în urma lipsei autorizaţiei de securitate la incendiu. Autorizatia nu poate fi emisă astăzi de ISU din cauză că nu există un agrement tehnic pentru materialul folosit în realizarea copertinei. Obținerea avizului este o problemă cu care primăria se confruntă de trei ani de zile”.

Cum s-a ajuns în această situație? Primarul interimar Răzvan Sava recunoaște că nu există un act normativ și nu există norme astfel încât acest material să poată fi omologat în România.

Inițial, Arena Națională ar fi trebuit să aibă un acoperiș fix, însă spre finalul construcției, s-a decis ca stadionul să aibă parte de un acoperiș retractabil. Acesta a costat 20 de milioane de euro, aproape a 12-a parte din cheltuielile totale (235 de milioane de euro).

Edilul interimar susține că fosta conducere a Primăriei Capitalei știa că nu va primi avizul ISU pentru acest acoperiș, dar a făcut recepția lucrării, plătind chiar și constructorul, scrie Digi 24.

Cum omologarea materialului rămâne un mister, cel mai mare stadion din România va fi închis. Se pare că prelata care acoperă arena nu este ignifugă, iar acest lucru nu este pe placul pompierilor.

Acoperișul a fost cauza mai multor probleme înregistrate la Arena Națională în ultima vreme.

Stadionul, în sine, nu s-a dovedit a fi o afacere prea bună pentru Primărie, care a încasat 13 milioane de euro de la inaugurarea Arenei Naționale, în septembrie 2011, însă a cheltuit 26 de milioane pentru a o întreține.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea românului care a refăcut traseul din „Toate pânzele sus”
7 sfaturi pentru a atinge fericirea în 7 zile
Cele mai căutate locuri din România de către turiștii străini