Cele mai căutate locuri din România de către turiștii străini

Castelul Bran, imagine din curtea interioară FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Castelul Bran, imagine din curtea interioară FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

România a început să devină din ce în ce mai atractivă pentru turiștii străini. Cel mai vizitat punct turistic, Castelul Bran, a primit peste o jumătate de milion de vizitatori anul trecut, cu aproape 100.000 de mii mai mulți decât în 2014. 60% dintre vizitatorii străini sunt din Marea Britanie, Statele Unite, Germania și Italia.

Un document din 17 noiembrie 1377, semnat de regele Ludovic I al Ungariei, confirmă sașilor din Scaunul Brașovului dreptul de a ridica o nouă cetate la Bran. În ceea ce privește istoria mai recentă, în 1920, Consiliul Orășenesc Brașov a donat castelul Reginei Maria a României.

După moartea reginei, castelul Bran este moștenit de principesa Ileana, care era căsătorită cu un membru al fostei familii imperiale de Habsburg. După 1948, după instalarea regimului comunist, castelul Bran a fost naționalizat.

Pe 18 mai 2006, după o lungă perioadă de proccese, castelul este retrocedat legal moștenitorilor Principesei Ileana: Arhiducele Dominic de Habsburg, Arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen și Arhiducesa Elisabeta Sandhofer.

Pe locul al doilea ca număr de turiști se află Cetatea Râșnov, pe care au vizitat-o peste 360.000 de turiști, cu peste 120.000 mai mulți decât în 2014.

Cetatea Râșnov din județul Brașov se numără și printre cele mai frumoase 10 castele pe timp de iarnă din lume, potrivit unul clasament alcătuit de publicația de turism „Conde Nast Traveler”. Întregul top îl puteți vedea la ACEST LINK.

Potrivit site-ului Asociației „Rosenau Turism”, se presupune că cetatea medievală de la Râșnov a fost construită în perioada 1211-1225, cât a durat stăpânirea teutonă în Țara Bârsei. După plecarea cruciaților, cetatea din lemn ar fi fost reconstruită sau transformată în una din piatră.

Prima mențiune documentară a cetății de la Râșnov se referă la o fortificație puternică care rezistă asediului inamic și salvează viețile locuitorilor refugiați între zidurile sale și datează din anul 1335, când în timpul unei invazii a tătarilor în Transilvania, Țara Bârsei a fost pustiită în întregime, mai notează sursa citată.

Pe locul al treilea se află Biserica Neagră din Brașov. Dacă în 2014 a avut 210.000 de turiști, în 2015 au fost 250.000 de turiști. Biserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche) este biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov, situată în centrul municipiului Brașov. Clădirea gotică a fost parțial avariată în incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înegrit și a primit numele actual. Denumirea populară de după incendiu, „Biserica Neagră”, a fost acceptată oficial în secolul al XIX-lea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un român cu o carieră fantastică, distins de regina Elisabeta a II-a
Materia-surpriză introdusă în programa școlară în Norvegia
Locuri de muncă pentru români în Germania. Se caută bucătari, electricieni și instalatori

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.