Povestea românului care a refăcut traseul din „Toate pânzele sus”

Alături de soția sa, un român a refăcut traseul din „Toate pânzele sus”. La bordul unei ambarcațiuni construite chiar de el, Marius Albu a pornit într-o călatorie cu destinația Țara de Foc, relatează stirileprotv.ro.

Nava nu se numește „Speranța”, ca în romanul lui Radu Tudoran, ci „Phoenix”, și e un velier de 10 metri. Ambarcațiunea cu care Marius a pornit la drum ca sa își îndeplinească visul din copilărie i-a ținut loc de casă timp de 7 ani.

La 60 de ani, Marius Albu a înfruntat mările și a avut parte de multe peripeții, la fel ca personajul său preferat, Anton Lupan, căpitanul echipajului „Speranța”. Cu un velier construit chiar de el, Marius a parcurs traseul descris în „Toate pânzele sus”.

Marius a plecat din Sulina, la fel ca echipajul din „Toate pânzele sus”. A străbătut Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee, Marea Roșie și Marea Mediterană. Apoi a traversat Atlanticul și a coborât pe coasta Americii de Sud, ajungând în Țara de Foc.

La bord s-au aflat căpitanul Marius Albu și soția sa. Pentru o lună și jumătate, cei doi au fost însoțiți de un prieten. Crăciunul i-a prins pe traseu și l-au sărbătorit cu mămăligă și cu sarmale la conservă, tot la bordul velierului. Traseul a luat sfârșit în sudul Țării de Foc.

„Mergând pe urmele expediției scriitoricești, am ajuns până la urmă în apele Canalului Beagle, unde nu am găsit aurul. Am găsit bucați imense de gheață, am văzut priveliști uimitoare”, a povestit Marius pentru stirileprotv.ro.

Echipajul „Phoenix” se întoarce acum acasă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un român cu o carieră fantastică, distins de regina Elisabeta a II-a
Materia-surpriză introdusă în programa școlară în Norvegia
Locuri de muncă pentru români în Germania. Se caută bucătari, electricieni și instalatori

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.