ALDE, pe urmele FCSB: Nu mai are voie să folosească numele și sigla

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș, susține că partidul a fost înștiințat în urmă cu trei luni că nu își mai poate folosi sigla și numele după părăsirea grupului european ALDE.

Cucșa e de părere că ALDE se va dizolva în Pro România, urmând să dispară în curând de pe scena politică din țară.

”De 3 luni, ALDE Party a trimis o scrisoare către ALDE România prin care înştiinţează că ALDE România nu mai are voie să folosească numele şi sigla partidului pentru că nu mai face parte din familia ALDE internaţional. De când au primit scrisoarea, cei din conducerea ALDE România, au ţinut-o ascunsă de membrii de partid şi nu au luat nicio măsură pentru reglementarea situaţiei…”, afirmă Cucșa.

Liderul ALDE Timiș crede că sfârșitul partidului e aproape.

”Conform legii electorale, un partid politic poate candida la alegeri dacă sigla şi denumirea partidului sunt în vigoare cu minim 6 luni înainte de data alegerilor! Astfel, ALDE fiind în prezent într-o alianţă electorală cu Ponta, schimbarea denumirii şi siglei ar afecta candidatura la prezidenţiale!”, a precizat Marian Cucșa.

Politicianul din Oravița mai crede că ”ALDE va fi rapid înghiţit de formaţiunea lui Victor Ponta-fapt dorit clar de Ponta! Trist este însă că actualii membrii ALDE habar nu au despre acest aspect şi am considerat de cuviinţă să îi informez. Modul în care acţionează actuala conducere a partidului este o bătaie de joc la adresa tuturor aleşilor locali ALDE şi a tuturor membrilor de partid care au investit timp şi încredere în acest proiect de suflet şi cu multe speranţe pentru electoratul liberal”.

În final, Cucșa îi cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat, la fel ca Gigi Becali de fanii Stelei sau cei ai FCSB-ului, de management defectuos.