A murit Costel Corduneanu, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din România

Costel Corduneanu
Costel Corduneanu a încetat din viață. Foto: Ziarul de Iași

Costel Corduneanu, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din România, liderul clanului Corduneanu din Iași, a murit, anunță „Ziarul de Iași”.

În vârstă de 54 de ani, Corduneanu era internat de mai multe săptămâni într-un spital din Târgu Mureș, după ce suferise o intervenție chirurgicală pe cord.

Fostul sportiv de performanță a fost operat pe inimă la începutul lunii martie. Ulterior, a suferit o hemoragie internă, însă soția sa a dat asigurări că bărbatul se simte bine.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România și în lume.

„Costel nu este așa de grav, e adevărat, nu vă mint, a fost operat, dar totul decurge bine, este normal. Se recuperează încet, încet, e o operație de inimă, până la urmă. Toată lumea știe că era propus spre transplant de inimă, era pe listă de doi ani. Acum a ajuns în punctul în care trebuia să facă operația.

Dar în niciun caz nu se zbate între viață și moarte. Costel nu se agață de niciun fir de ață, este bine, este stabil, a trecut prin operația respectivă cu bine, se recuperează, că nu-i operație de apendicită, totuși”, a declarat la acea dată soția sa, Grațiela, pentru cancan.ro.

Poreclit „Stăpânul Moldovei” sau „Ștefan cel Mare al Moldovei”, Corduneanu a fost în trecut subofițer în cadrul cluburilor Steaua și Dinamo Brașov, și a fost campion la lupte (la cadeți).

A reprezentat România la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 (Barcelona, 1992), respectiv locul 14 (Atlanta, 1996).

Imagini din timpul luptei dintre Costel Corduneanu și Mitsuru Satoh (Japonia), la Olimpiada din 1992:

„Federația Română de Lupte anunță cu regret trecerea în neființă a celui care a reprezentat luptele libere românești cu succes – Costel Corduneanu. Costel Corduneanu a fost unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat municipiul Iași, fiind Vicecampion European și participant la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996.

Federația Română de Lupte transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților! Dumnezeu sa îl odihnească!”, a transmis și Federația Română de Lupte.

Costel Corduneanu a fost pus sub acuzare de mai multe ori de către procurori, și a executat pedepse cu închisoarea. Cel mai recent a fost eliberat din penitenciar în septembrie 2020, potrivit Antena 3 CNN. A executat 7 luni de închisoare deoarece și-a spionat fosta soție, plătind un hacker să-i „spargă” laptopul pentru a afla dacă face videochat, conform Libertatea.ro.

Costel Corduneanu era liderul clanului Cordunenilor, un grup format din frații săi și din apropiați ai acestora.

„Eu vreau să ies din lumea asta. Am fost sportiv, am făcut lucruri frumoase. Am greșit, am plătit pentru greșelile mele. Nu mai vreau! Mi-a ajuns! Vreau să fac afaceri legale, să nu mai am treabă cu nimic. (…) Lumea spune că suntem clan, că facem parte din mafie și nu mai știu ce. Noi nu suntem clan, noi suntem o familie. Noi nu am omorât pe nimeni. Într-adevăr, am reacționat și noi când am fost provocați, dar atât”, declara Costel Corduneanu pentru „Bună Ziua Iași” în septembrie 2020, după ce ieșise din închisoare.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.