Se schimbă vremea. O masă de aer rece cuprinde România

vremea pe 15 zile
Foto: _Alicja_ / Pixabay.com

Meteorologii anunță că începând de astăzi vremea se va răci. O masă de aer rece va afecta toată țara, iar temperaturile vor fi sub normalul perioadei. La munte, de exemplu, e posibil să fie temperaturi chiar sub 0 grade și precipitații mixte.

Potrivit meteorologilor, această răcire este neobișuită, însă nu neapărată unică pentru că se schimbă climba, iar astfel de fenomene sunt din ce în ce mai dese. Vremea va deveni instabilă mai ales marți și miercuri. Vor fi precipitații însemnate în vestul, centrul și nordul țării și vor scădea temperaturile.

Astfel, în zilele următoare, vor fi înregistrate maxime de până la 18 grade în țară și până la 14 – 15 grade în București. Ca o comprație, în weekend au fost maxime de până la 27 de grade Celsius.

Un val de aer arctic extrem de rece se află peste regiuni extinse din Europa. Fenomenul este unul rar pentru această perioadă. Temperaturile în Europa vor fi multe mai scăzute decât ar fi normal și există risc ridicat de îngheț în mai multe zone din est, centru și vestul Europei, dar și peninsula Balcanică.

Până miercuri, regiuni extinse din Europa centrală și de est vor fi expuse riscului de îngheț. Vremea va reveni la normal de joi încolo, când masa de aer polar se va dispersa, iar temperaturile vor crește din nou.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.