Cel mai bine plătit job în IT: 13.625 de dolari pe lună

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Marile companii din domeniul IT sunt în plină expansiune și în România. Au închiriat birouri în marile orașe și sunt în continuă căutare de angajați. Salariile sunt destul de atractive.

Însă care sunt cele mai bine plătite specializări din acest domeniu la nivel mondial? Platforma online de joburi Glassdoor a făcut o ierarhie a celor mai bine plătite posturi din domeniul IT și iată la ce concluzii a ajuns.

Pe locul 10 în topul celor mai bine plătite funcții din domeniul tehnologiei se află cea de inginer de securitate informatică. Se câștigă peste 131.000 de dolari pe an. Angajatul are ca responsabilități securitatea cibernetică a unei companii și trebuie să descopere breșele de securitate.

Următorul în clasament este un inginer DevOps, care câștigă 137.400 de dolari pe an. Acesta administrează bazele de date și de programare ale companiei.

Pe locul 8 este un arhitect enterprise, care câștigă în jur de 144.400 de dolari anual. Se ocupă de dezvoltarea planurilor și fluxurilor de lucru și de întreținerea serverelor și softurilor.

Un manager de programe tehnice, care ține evidența proiectelor din companie și codurilor de testare și face proiecte de dezvoltare, câștigă anual 145.000 de dolari.

Pe locul al șaselea este un arhitect software, care câștigă 145.400 de dolari. Acesta se ocupă de stabilirea obiectivelor pentru echipa de dezvoltare.

Arhitecții de aplicații ocupă locul al cincilea în topul celor mai bine plătiți specialiști din IT. Câștigă 149.000 de dolari pe an și au ca atribuții să dezvolte strategia aplicațiilor pe care le folosește o companie.

Oferta de joburi în IT în România o puteți vedea – aici.

Un arhitect de infrastructură câștigă un salariu mediu anual de 153.000 de dolari pe an. Se ocupă de sistemele informatice dintr-o companie, inclusiv de servere.

Pe locul al treilea în topul veniturilor este un manager de dezvoltare software, care câștigă 153.300 de dolari. Acesta conduce echipa responsabilă pentru dezvoltarea și testarea unor sisteme și aplicații informatice.

Arhitectul de depozit de date, care supraveghează volumul de date al unei companii și pregătește datele ce pot fi analizate, câștigă 154.800 și este a doua funcție în top.

Cel mai bine plătit job în IT este cel de manager de cercetare și dezvoltare software. Cei care ocupă acest post au un salariu anual de 163.500 de dolari. Au cel mai important rol într-o companie care dezvoltă software. Conduc echipele de dezvoltare, cercetare și testare de soft.

Oferta de joburi în IT în România o puteți vedea – aici.

FOTO: geralt/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.