Revoltă pe Facebook după ce o tânără s-a pozat „sărbătorind” împușcarea unui cerb

FOTO: MichaelDoerfler/Pixabay.com
FOTO: MichaelDoerfler/Pixabay.com

O tânără a stârnit o adevărată revoltă pe Facebook, după ce s-a pozat „sărbărind” împușcarea unui cerb. În imaginea postată pe rețeaua de socializare apare ea împreună cu o prietenă lângă un cerb împușcat și pus într-o camionetă.

Potrivit ebihoreanul.ro, tânăra este din localitatea bihoreană Valea de Sus, iar mașina ar aparține Ocolului Silvic Sudrigiu. Mai mulți iubitori de animale i-au reproșat tinerei că se distrează pe seama „unui masacru pe față” și că nu e „nimic funny în asta”.

Legalitatea vânării cerbului ar fi pusă sub semnul întrebării. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Bihor au început o anchetă și au descoperit cine e tânăra și vânătorii care au împușcat cerbul.

Din primele verificări, s-a stabilit că cerbul a fost împușcat vineri, iar vânătorii au prezentat polițiștilor o autorizație eliberată de Ocolul Silvic Sudrigiu. Documentul a fost ridicat până la finalizarea anchetei începute pentru suspiciunea de braconaj.

Potrivit unor surse judiciare, citate de ebihoreanul.ro, „se va verifica dacă vânatul corespunde categoriei pentru care s-a emis autorizația și pentru care perioada de vânătoare se încheie pe 31 decembrie”.

Poza ar fi fost făcută în curtea unuia dintre vânători, iar tânăra care a postat-o a șters-o imediat ce a început să fie căutată de polițiști.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.