Vacanță în Barcelona: obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi

Sursă foto: r.nagy/ Shutterstock

I se mai spune „orașul lui Gaudí“ și asta pentru că multe dintre clădirile spectaculoase proiectate de celebrul arhitect catalan au devenit, în timp, obiective turistice. Vorbim, desigur, despre Barcelona, unul dintre cele mai vizitate orașe europene.

În Barcelona se află una dintre cele mai cunoscute străzi din europa, La Rambla. Împărțită în cinci secțiuni distincte, această zonă include faimosul Gran Teatre del Liceu, instituție de cultură inaugurată în 1847, dar și Mercat de Sant Josep de la Boqueria, una dintre cele mai mari piețe publice din oraș. De asemenea, pe La Rambla își petrec vremea foarte mulți artiști stradali. Pe parcursul unei zile, poți întâlni statui vivante, cântăreți, dansatori și mulți alți performeri urbani.

Și, dacă tot ai ajuns în această zonă a Barcelonei, nu pierde din vedere faptul că plaja Barceloneta este la doar 15 minute de mers pe jos de La Rambla. Barcelona are propriul port și un centru comercial construit pe apă, Maremagnum.

Dacă nu ești convins că trebuie să adaugi city break barcelona în planurile de vacanță din următorul an, iată și alte obiective turistice care ți-ar putea face cu ochiul în orașul catalan.

Sagrada Família

Odată ce ai ajuns în Barcelona, nu poți să nu vizitezi Sagrada Família, impresionanta clădire încă neterminată, la care se lucrează din 1882. Arhitectura sa a fost concepută de Antoni Gaudí și timp de 137 de ani lucrările au fost făcute pe un șantier ilegal. Abia anul acesta, catedrala a obținut permisul de construcție, care este valabil până în 2026, data prevăzută pentru finalul lucrărilor. 

Catedrala Sagrada Família este cel mai vizitat monument din Barcelona, cu peste 4,5 milioane de turişti anual. În 2005 a fost inclusă în Patrimoniul mondial UNESCO.

Parcul Güell

Una dintre operele emblematice ale arhitectului Antoni Gaudí și un simbol al Barcelonei, Parcul Güell face parte, din 1984, din Patrimoniul mondial UNESCO. Zona pe care se întinde astăzi parcul a fost gândită ca un cartier de locuințe. Omul de afaceri Eusebi Güell i-a cerut lui Gaudí, în anul 1885, să proiecteze un mic oraș deasupra Barcelonei. O zonă în care casele să fie integrate, în mod organic, în natură, simbolizând astfel legătura dintre om și pământ. Dar oamenii nu au fost atât de încântați de această idee și doar două dintre cele 60 de case aflate în proiec au fost construite în cele din urmă. Însă stilul inconfundabil al lui Gaudí se găsește în fiecare colț al Parcului Güell. 

Montjuïc

Dealul Montjuïc se află în partea vestică a orașului. Cartierul a fost construit în 1929 și cuprinde mai multe muzee celebre, printre care Muzeul Național de Artă al Cataloniei, Muzeul de Arheologie și Muzeul de Etnologie. În centrul cartierului se află Fântâna Montjuïc, unde, în fiecare weekend, trecătorii se pot bucura de o adevărată simfonie a muzicii și a luminilor. Momentele cele mai frumoase pot fi imortalizate odată cu lăsarea nopții, când poți vedea cum apa „dansează“ în ritmul muzicii. Spectacolele care au loc la interval de jumătate de oră includ muzică modernă, clasică și de film („The Godfather“, „The Lord of the Rings“, „Gladiator“). Fântâna Montjuïc se numără printre cele mai apreciate locuri din Barcelona de către turiști. 

Pe lângă aceste obiective turistice pe care nu ar trebui să le ratezi dacă ajungi în Barcelona, poți vizita și cartierele mai puțin cunoscute, dacă timpul îți permite. Barri Gòtic este centrul vechi al orașului și are o mulțime de străzi înguste pe care le poți exploata. În nordul orașului se află Gràcia, un cartier liniștit în care nu întâlnești prea mulți turiști, în vreme ce Eixample are bulevarde aglomerate și clădiri cu o arhitectură deosebită. Iar după lăsarea întunericului poți merge în Port Olímpic, un cartier în care vei găsi o mulțime de baruri și restaurante.

Sursă foto: r.nagy/ Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.