5 trucuri simple pentru amenajarea bucătăriei

Îţi poţi amenaja bucătăria fără prea mari bătăi de cap dacă ţii cont de câteva aspecte esenţiale. Această încăpere trebuie să fie 100% funcţională, astfel încât tu să poţi găti, prepara băuturi, depozita mâncare sau servi masa fără probleme. Mai apoi, este o idee bună să optezi pentru finisaje şi mobilier cât mai simple, care să nu se demodeze uşor.

Descoperă mai jos 5 trucuri simple pentru a-ţi amenaja bucătăria fără stres:

Compartimentează corect mobilierul

Compartimentarea mobilierului de bucătărie influenţează atât aspectul estetic, cât şi funcţionalitatea acestuia. Nu alege compartimentarea doar pe considerente estetice, ci ţine cont de nevoile tale în bucătărie. Va trebui să depozitezi veselă sau electrocasnice mici? Vei folosi o cămară sau mobilierul din bucătărie pentru a depozita alimentele neperisabile? Este foarte important că mobila să fie compartimentata astfel încât să îţi uşureze munca în bucătărie, fie că găteşti mai des sau mai rar.

Alege culori uşor de asortat

Culorile sunt un aspect esenţial al amenajărilor interioare, de aceea nu ar trebui să le tratezi cu superficialitate. Nu te grăbi să alegi culorile în funcţie de trenduri sau de imaginile de pe internet. Mai degrabă, gândeşte-te la o paletă de culori care să fie pe gustul tău şi care nu te va obosi vizual. Stai departe de nuanţe foarte închise, precum mov, roşu său portocaliu şi axează-te mai bine pe culori pastelate sau neutre, cum ar fi gri, albastru, bej sau olive.

Începe prin a alege culorile pentru finisaje, iar mai apoi te poţi gândi la nuanţele mobilierului, decoraţiunilor şi micilor detalii. Finisajele reprezintă prima etapă de amenajare, de aceea este bine să le prioritizezi atunci când renovezi.

Atunci când alegi culorile ar trebui să te gândeşti la ce anume îţi inspiră acestea, nu la trenduri în design interior.

Descoperă mobilierul modular

Mobilierul modular pentru bucătărie este o variantă excelenta dacă nu îţi doreşti mobila pe comandă, dar şi dacă te plictiseşti repede. Mobilierul modular se poate combina într-o mulţime de variante, ceea ce înseamnă că poţi face schimbări destul de uşor în viitor. Mai mult, spre deosebire de mobilierul pe comandă, cel modular este gata mult mai repede şi se instalează fără prea mari bătăi de cap.

Cu mobilă modulara poţi să îţi amenajezi bucătăria modern, rapid şi la un preţ super avantajos. Vei găsi variante la preţuri ce pornesc de la 1000 de lei, dar şi variante la preţuri de peste 10000 de lei, aşa că va fi uşor să găseşti un model care să se muleze pe bugetul tău.

Investeşte în electrocasnicele potrivite

Electrocasnicele nu pot să lipsească din nicio bucătărie. De la frigider şi până la cuptor sau plita, anumite aparate sunt un must pentru o casă funcţională. Contează foarte mult să alegi electrocasnicele potrivite nevoilor tale, care să îţi permită să foloseşti bucătăria cât mai uşor şi să îţi facă munca mai plăcută.

În afară de electrocasnicele mari, poţi să investeşti şi în aparate precum friteuza cu aer cald, multicooker-ul sau fierbătorul instant, care te ajută să găteşti mai rapid şi mai bine.

Acordă atenţie detaliilor

Micile detalii vor conta mult în amenajarea finală, de aceea nu te grăbi să le scoţi din ecuaţie. Poţi începe cu bateriile pentru chiuvetă de la bucătărie. Optează pentru modele care să se asorteze cu restul mobilierului, dar şi cu alte mici detalii, precum mânerele. Găseşti baterie chiuveta bucătărie atât online, pe emag, cât şi-n magazinele de bricolaj, la preţuri ce pornesc de la 100 de lei. Poţi achiziţiona o baterie pentru chiuvetă de bucătărie retro, modernă, colorată sau cu LED, în funcţie de restul amenajării.

În afară de bateria pentru chiuvetă de bucătărie, acorda atenţie şi detaliilor precum mânerele, decoraţiunile sau veselă.

O bucătărie bine amenajata îţi va permite să te bucuri de spaţiu la capacitate maximă, fie că vei găti, servi masa sau vei depozita alimente şi produse diverse. Începe prin a opta pentru finisajele potrivite, iar mai apoi alege un mobilier adecvat nevoilor tale. Mai apoi, nu uita de micile detalii, precum aparatele care îţi fac viaţa mai uşoară.