38 de angajați din cel mai mare aeroport din Spania, reținuți pentru furt din bagajele de cală

bagaje aeroport
Foto: BonnieHenderson / pixabay.com

38 de angajați ai unor firme care operează pe Aeroportul Barajas din Madrid au fost arestați sau sunt cercetați pentru furt din bagajele de cală ale pasagerilor, anunță publicația abc.es.

Autoritățile au recuperat deja obiecte în valoare de peste 120.000 de euro, a anunțat Comandamentul Gărzii Civile din Madrid într-un comunicat de presă.

Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas este cel mai mare aeroport al Spaniei și este situat la 9 km de Madrid.

În cadrul operațiunii desfășurate de autoritățile spaniole au fost recuperate mai multe bunuri care au fost restituite deja proprietarilor.

Au fost furate în special genți și îmbrăcăminte de la branduri celebre (Louis Vuitton etc), dispozitive electronice (tablete, ceasuri, ceasuri inteligente, căști wireless, aparate foto), bijuterii, bani, dar și obiecte mai puțin obișnuite, ca de exemplu o Biblie sau o vioară.

Printre pasagerii păgubiți care și-au primit obiectele înapoi se numără o studentă din New York căreia i-a fost returnat telefonul de ultimă generație, un subofițer din Armata SUA, care și-a primit înapoi camera foto, un CEO căruia i-a fost returnat ceasul inteligent și un tânăr muzician căruia i s-a restituit vioara cu care urma să participe la un recital în Londra.

De asemenea, o italiancă și-a recuperat bijuteriile, iar unui cetățean din Nicaragua i s-a returnat Biblia în care avea numeroase fotografii și note personale.

Garda Civilă a confiscat și o mare cantitate de produse perisabile, precum cârnați, șuncă, brânză și conserve, însă proprietarii acestora nu au putut fi identificați. Produsele au fost livrate unor cantine sociale.

Foto: BonnieHenderson / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.